Stichting “Filmhûs De Gordyk”
Filmhûs De Gordyk, gestart in 2010, vertoont films in een sfeervolle filmzaal met  30 comfortabele stoelen. Samen met een gezellig ‘filmcafé’ is ons Filmhûs inmiddels een favoriete uitgaansplek van filmminnend Opsterland geworden.


De films

In ons Filmhûs kunt u terecht voor films met wat meer diepgang. Het genre varieert van luchtig en ontspannend tot soms best even pittig. We draaien veelal recente films of films die het verdienen om nog eens onder de aandacht te worden gebracht.


Filmfestival

We streven er naar jaarlijks een filmfestival te organiseren. Zodra hierover meer bekend is wordt  dat in het 'NIEUWS' of via de nieuwsbrief vermeld.


De medewerkers

Filmhûs De Gordyk draait geheel op vrijwilligers. Zij dragen er zorg voor dat een en ander succesvol verloopt. Ieder draagt zijn of haar steentje bij, op elk gebied, van techniek tot het selecteren van de films en zijn tevens gastheer/vrouw op de filmavonden.


Filmavond.

De reguliere filmavonden zijn op de woensdagavond, twee of drie keer per maand en worden ruim tevoren via de mailing of op onze website bekend gemaakt.  De aanvangstijd is 20:00 uur en u bent vanaf half acht welkom om vooraf even een kopje koffie of thee te drinken. Bij de langere films is er een pauze en ook na afloop is er nog gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Donateurs.

De films die wij draaien zijn toegankelijk voor iedereen maar via het donateurschap steunt u ons extra voor behoud van het Filmhûs in Gorredijk. Wij zijn een ideële stichting zonder winstoogmerk.  

Ons doel is om mooie films te vertonen aan een enthousiast filmpubliek en niet om winst te maken.


Informatie:

Web:   www.filmhuis-gorredijk.nl

E-mail: LINK


Dit lukt alleen als we kunnen rekenen op een grote groep filmliefhebbers die bereid zijn donateur  te worden à € 17,- per jaar.

Natuurlijk levert het donateurschap veel voordelen op. Donateurs krijgen korting op de entree prijs en bij het filmfestival. Ook krijgen zij via email een herinnering vóór iedere voorstelling.  


U wordt donateur voor een kalenderjaar en dat wordt stilzwijgend verlengd. Indien u wilt opzeggen dient u dit per mail of schriftelijk voor 1 december voor het nieuwe kalenderjaar aan te geven.


Entree filmavond.

Donateurs: € 5,-

Overigen: € 7,50

Inclusief koffie of thee vooraf aan de voorstelling.


Reserveren.

I.v.m. de Corona regels in reserveren verplicht


Locatie.

De Skâns Gorredijk in de Ronde ZaalPostadres: Stichting “Filmhûs De Gordyk”

de Streek 69, 8407 EH, Terwispel