Programmering 2024

The bleu CaftanDatum

Woensdag 28 februari

Aanvang film

20.00 uur

Duur film

123 minuten

Land & Genre

Marokko/ Drama

Regisseur

Maryam TouzaniTHE BLUE CAFTAN toont dat liefde verschillende vormen kan aannemen. Met fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (INCENDIES, ADAM) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar.

THE BLUE CAFTAN is geselecteerd voor het IFFR 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen.                            

Regisseur Maryam Touzani
BarbieDatum

Vrijdag 8 maart

Aanvang film

20.00 uur

Duur film

114 minuten, zonder pauze

Land & Genre

VS/ Komedie

Regisseur

Greta GerwigLeven in Barbie Land is een perfect wezen zijn op een perfecte plek. Tenzij je een existentiële crisis hebt. Of je bent een Ken. Nadat Barbie uit Barbie Land is gezet omdat ze er niet zo perfect uitzag, vertrekt ze naar de mensenwereld om het ware geluk te vinden.

Barbie The Movie is een film waarvan je zou verwachten dat het gewoon een simpele luchtige barbie film zou zijn over poppen. Maar in deze film komen veel levensthema's aan bod.

Leeftijd vanaf 9 jaar. 8 maart is het wereldvrouwendag ter gelegenheid daarvan hebben we deze film uitgezocht.

Dresscode: roze accent


The boat that rockedDatum

Woensdag 13 maart

Aanvang film

20.00 uur

Duur film

130 minuten

Land & Genre

GB/ Actie

Regisseur

Richard CurtisWanneer Carl (Tom Sturridge) van school wordt gestuurd, stuurt zijn moeder hem naar zijn peetvader Quentin (Bill Nighy), die tevens de baas is van Radio Rock, een piratenzendschip op de Noordzee. Al snel voelt hij zich helemaal thuis tussen het bonte stel DJ's, voor wie de liefde voor rock 'n roll de alles verbindende factor is.

Intussen ergert de regering zich groen en geel aan de enorme populariteit van de piratenzender. Aan hun vrije opvattingen over seks, drugs en de in hun ogen hysterische rock 'n roll muziek moet een eind worden gemaakt. Nu Radio Rock ten onder dreigt te gaan, slaan de fans de handen ineen en zetten met tientallen schepen een heroïsche actie op touw om hun helden te redden. Aan sommige dingen komt een einde, maar rock 'n roll blijft altijd bestaan.

Daar waar de rivierkreeften zingenDatum

Woensdagmiddag

20 maart

Aanvang film

14.00 uur

Duur film

120 minuten

Land & Genre

VS/Boekverfilming

Regisseur

Olivia NewmanWie de bestseller ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ las, weet dat het een adembenemend en hartverscheurend verhaal vertelt dat je niet onberoerd laat. Daar waar rivierkreeften zingen gaat over het leven van Kya. Een meisje dat met haar familie in het moeras woont. Kya wordt door iedereen in de steek gelaten en blijft alleen achter in haar hut. Ze verkent het moeras en leert van de natuur. Het hele dorp noemt haar het moerasmeisje. Iedereen is tegen haar, en dan wordt Kya ook nog verdacht van moord.

Sweet dreamsDatum

Woensdag 27 maart

Aanvang film

20.00 uur

Duur film

102 minuten

Land & Genre

NL/Drama

Regisseur

Ena SendijarevicOp een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme. Winnaar van maar liefst 6 Gouden Kalveren.